Forum Kokoart Strona Główna Forum Kokoart
Forum komiksu sieciowego. Rozmowy, pochwały i krytyka wszelaka... i pieczarki.
Najnowszy komiks

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Filmy
Autor Wiadomość
Kuro-chan 
Trawiasty Zimorodek
Aru's waifu

Wysłany: 2009-04-02, 14:01   

Kurcze, zostałam zabita. Repo! The genetic Opera. Musical.
Teraz się zacznie spojlerzenie:
Najpierw mamy kawałki komiksu pokrótce objaśniające nam, co się ze światem porobiło. A źle się porobiło. Ludziom siadały organy wewnętrzne, nie było ich stać na nowe, pewna firma (GeneCo) zapewniła im nowe części na kredyt. Tylko, że jeśli nie spłacą długów dorwie ich Repoman - facet od odzyskiwania organów. Wygląda jak dentysta w kombinezonie przeciwpromiennym. Mamy też naszą główną bohaterkę (ponoć jakaś gwiazdka w klimatyce Avril Jakjejtam), która nie dość, że słabo śpiewa słabe piosenki, to w dodatku jest irytująca do potęgi. Ale za to Repoman ma głos świetny. Taki z maidenowskim zaśpiewem troszkę. Dobry jest też główny antagonista (czasem w stronę operowego tenoru dryfuje), narrator/hiena cmentarna miał przyjemny głos i fajna sopranistka się trafiła w roli gwiazdy opery.
Zabawne jest, iż rolę rozpieszczonej, uzależnionej od dragów bogatej córuchny tatusia, która chce śpiewać, a jest beztaleniciem zagrała Paris Hilton. MEGASPOILER: twarz jej odpada - to było piękne! Film dobry do odmóżdżenia, ale nie spodziewajcie się wiele. Dużo flaków i krwi. Ładna grafika komputerowa dziwnie kontrastuje z wiadrami sztucznej krwi. Piosenki są nierówne. Niektóre brzmią, jakby były wymyślane na miejscu. Może o to chodziło?
Nic wybitnego, ale nie warto tego całkiem skreślać.

Gwiazda Piołun 
Mroczna Pyra
For the glory of Killdozer!

Wysłany: 2009-04-04, 15:45   

Popiełuszko - nie wiem, jaki ludzie mają stosunek do tego filmu, ale ja twierdzę, że nie potrafimy robić już takich filmów o polskich bohaterach jak kiedyś. Nie podobały mi się ani obie części "Karola", ani "Popiełuszko" właśnie. Główny bohater wypada ciapowato i nieprzekonująco, pościg Syrenką* istnieje w mojej szkole pod nazwą "polska podróbka GTA", a między ważnymi wydarzeniami (np. wojskiem a seminarium) są duże wyrwy, uzupełnione scenami dokumentalnymi.
* nie spoileruję, bo scena jest w trailerze.

Karas: The Prophecy - dziwny, dziwny, dziwny... trochę Power Rangersowaty... demony zastępujące części swojego ciała maszynami, psychopata latający na shurikenach na szyi, dziewczynka-ślimak... dziwny...
K: TP to chyba zbitka scen z serialu, więc muszę poszukać tego ostatniego, by wyrobić sobie pełne zdanie.

Kolumbowie - poruszający nawet mnie film o pokoleniu międzywojennym, które nagle wpadło w zawieruchę Warszawy lat 1939-44. Jedne z nielicznych scen jakie w życiu widziałem i przy których zrobiło mi się szczerze przykro:
- Baśka w kafejce, czekająca na ratunek
- Starsza pani, którą gestapo zabiera z aresztu i która ma przekazać gryps od Baśki. Jeden z Niemców pyta o coś, a drugi odpowiada: "Ja, nach Auschwitz".
- Ałła (pseudonim od jej skośnych oczu) rozmawia ze swoim chłopakiem o przyszłości. Parę scen później ginie, upuściwszy koktajle Mołotowa.

Kuro-chan 
Trawiasty Zimorodek
Aru's waifu

Wysłany: 2009-04-12, 12:06   

Widział ktoś Dr Horrible's sing-along Blog? Poruszające... Spodziewałam się komedyjki przyjemnej. A figę. Pokazali życie. Nie mylić z tymi przez "rz".
Mam wielką słabość do musicali. Ten jest jednym z lepszych. Jednym z najlepszych, jakie miałam okazję widzieć.

Loki 
Gondola z Tasmanii
Bóg śmierci i oszustwa

Wysłany: 2009-07-11, 00:20   

Wczoraj byłem na " Anioły i demony". Film robi dobrze wrażenie od początku, historia toczy się niedługo po śmierci naszego Papierza podczas "konklawe" czyli wyboru nowego. Opiera się głowinie na tym że porwano czterech głównych kandydatów na papieża a stoi za tym reaktywowana stara organizacja illuminati. Tym który ma ich uratować jest spec od tej organizacji i symbolista Robert Langdon. Akcja toczy się głównie w Watykanie i Rzymie gdzie bohaterowie biegają po starych kościołach i kryptach w poszukiwaniu porwanych kardynałów muszą jednak zdążyć przed wyznaczonym czasem bo zginą. Całą akcja odbywa się w ciągu jednego dnia, chodziarz w filmie nie czuć jakoś presji tego czasu. Wygląda to zazwyczaj tak " O nie zostało na tylko kilka minut co robimy". A wtedy przełom! Profesor coś wymyśla i biegiem na miejsce. Ale co to! Kardynał już nie żyje. Film jest oparty na powieści Dana Browna i jak np. w Kodzie leonardo jechano głównie po samej Religi to tu przyczepił się do samego kościoła i jego reguł. Ale film mimu kilku wad fajnie się prezentuje, dostaliśmy dobre kino akcji z świetnym wybuchem antymaterii i ciekawą wciągającą fabuła. Nie polecam moherom :mrgreen:

Gwiazda Piołun 
Mroczna Pyra

Wysłany: 2009-07-12, 21:57   

Transformers: Zemsta Upadłych - chyba słusznie nazywany najgorszym hitem kinowym tego roku. Rżnie ciężkie miliony, ale chyba tylko ze względu na kampanię reklamową. Co mi się nie podoba:

1. Moim ulubionym postaciom - Constructiconom, szumnie zapowiadanym w wielu wywiadach - dano może 6 minut czasu ekranowego (z czego 3 czy 4 zgarnął Demolishor na początku filmu), przy czym większość spędzili jako Devastator (w czasie bitwy pojawiły się "klony" Long Haula, Scrappera i Mixmastera), w którym twórcy zastosowali najdurniejszy z dotychczasowych dowcipów - dwie kule wyburzeniowe dyndające z okolic krocza Deva i komentarz Turturro: "Znajduję się dokładnie... pod moszną wroga". :P
2. Właściwie nie wiadomo, po co wysłano Alice po Sama. By go zabić? Wydobyć informacje? Nie wiadomo, Alice po prostu jest - jako efektowny dodatek i zrzynka z T3.
3. Pojedynki skrócone do paru minut (walka w lesie jest najlepsza; w czasie ostatniej w Egipcie dzieje się za dużo i za szybko, by mogło się podobać)
4. Z Megatrona zrobili przydupasa The Fallena, a Starscream'a tchórzliwego lizusa. Rozumiem, ten ostatni miał bardziej nawiązywać do G1, ale jednak stary podobał mi się bardziej.
5. Bardzo słaby humor (np. Wheelie posuwający nogę Mikaeli na znak przyjaźni, tłukące się ze sobą Bliźniaki, wspomniane jaja Devastatora).

Film ratuje się nieco efektami (z czego najlepsze są: transformacja Devastatora, biegnący Ravage, The Fallen używający swoich mocy). Po zastanowieniu daję mu 6/10, gdyby efekty były gorsze, byłoby góra 4/10.

kosiarz. 
Mroczna Pyra
Demigod

Wysłany: 2009-07-14, 15:05   

Gwiazda Piołun napisał/a:
5. Bardzo słaby humor (...).

jak dla mnie ten slaby humor to jedna z niewielu ciekawych rzeczy w tym filmie :/

Gwiazda Piołun 
Mroczna Pyra

Wysłany: 2009-07-15, 14:01   

Najśmieszniejsza była scena w garażu z Wheelie'em i Mikaelą, reszta (zwłaszcza naćpana pani Witwicky) jest słabawa.

BigM 
Błękitna Mszyca
Suzumiya Haruhi

Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: 2009-09-12, 21:11   

http://www.youtube.com/wa...feature=related

Bękarty wojny - Tarantino jest boski! xD Zapewne przez dwa dni będę chodził z uśmiechem na twarzy wspominając sceny z tego pięknego filmu... żeby tak zabijać szwaby - istna sztuka xD i duży plus dla Tarantino za muzyczkę ze 'Złota dla zuchwałych' ;)
Sadyzm w czystej postaci - sala się śmiała w scenach masakrycznych, ale co tam... przecież ginęli naziści xD
=>|| http://gdynianin.deviantart.com/ ||<=

darth 
.45 Colt Postmaker
zjem Ci ciastka

Ostrzeżeń:
 2/4/5
Wysłany: 2009-09-14, 23:49   

+1 Ja zrywałem boki jak gadali po włosku ale ogólnie się zgadzam z przedmówcą.

BigM 
Błękitna Mszyca
Suzumiya Haruhi

Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: 2009-09-15, 19:36   

darth napisał/a:
+1 Ja zrywałem boki jak gadali po włosku ale ogólnie się zgadzam z przedmówcą.

Tym włoskim ładnie się popisali. Beke miałem jak ten trzeci miał najlepszy akcent xD

darth 
.45 Colt Postmaker
zjem Ci ciastka

Ostrzeżeń:
 2/4/5
Wysłany: 2009-09-15, 21:55   

W tej scenie były co najmniej 4 gagi związane z samym językiem, brechtałem z trzech. Proponuję pospoilować jak film zejdzie z kin.

BigM 
Błękitna Mszyca
Suzumiya Haruhi

Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: 2009-09-15, 23:05   

Ale film byś świetny - już dawno nie miałem takiego ubawu. Nie sądziłem, że zabijanie na ekranie może sprawić taką radość xD

darth 
.45 Colt Postmaker
zjem Ci ciastka

Ostrzeżeń:
 2/4/5
Wysłany: 2009-09-16, 20:23   

...i Żydzi skalpujący nazistów :peace:

BigM 
Błękitna Mszyca
Suzumiya Haruhi

Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: 2009-09-17, 10:39   

darth napisał/a:
...i Żydzi skalpujący nazistów :peace:

Ten motyw był genialny :D

[ Dodano: 2010-01-08, 16:05 ]
Avatar - czyli niebieskie elfy ratujące ekosystem przed złymi...

Fajne było to 3D na początku, ale z czasem znikał.
Pomijając głównego bohatera (kalekę-debila) to filmy był bardzo dobry ;)

Dakann 
Pr0_X Dałn Master !
Ponury Żniwiarz

Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: 2010-02-23, 02:36   

Polecam nadchodzący do kin Shutter Island.

Fajna fabuła, szkoda że na koniec Leo okazuje się być przez cały czas pacjentem szpitala.

Oooo, przepraszam, chyba nie powinienem był.. :>

darth 
.45 Colt Postmaker
zjem Ci ciastka

Ostrzeżeń:
 2/4/5
Wysłany: 2010-04-21, 18:42   

wybaczam, i tak nie mam zamiaru oglądać

Cassidy 
Błękitna Mszyca
Aaach... phiiijeroszszki!

Wysłany: 2010-04-27, 22:08   

Oooo łaaaaaaał... ktuś cuś napisał :D

BigM 
Błękitna Mszyca
Suzumiya Haruhi

Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: 2010-05-03, 22:47   

Rzeczywiście coś tam piszą...

Spirited Away - wiele zasłużonych nagród :)

Odpowiedz do tematu